Den otevřených dveří - Finaso s.r.o



Stále plní dojmů z proběhlé dovolené v obytném autě jsme vyrazili na den otevřených dveří v nově otevřené pobočce firmy Finaso s.r.o



V pěkném areálu čekala na zvědavce spousta vystavených obytných aut a jen jeden přívěs. Byli jsme se podívat hned v sobotu dopoledne a byli jsme tam skoro sami.

Výhodou prázdného areálu bylo, že jsme si v klidu každé auto prohlédli, porovnali s tím "naším" a plynule pokračovali k dalšímu. Organizátoři se velmi decentně zeptali na zájem, ale nebyli to ti "klasičtí naháněči" nedávající člověku prostor se rozhlédnout.

Auta jsme procházeli skoro dvě hodinky, variant interiérů byla spousta, ale myslím, že jsme nebyli zahlceni jak se to stává třeba na výstavách.

Vystavené byly auta značek Laika a Dethlefs.

Při zhodnocení, co by se nám líbilo, jsme zjistili, že bychom nejraději kombinovali možnosti nabízené jednotlivými výrobci  - například: Laika ve vyšší výbavě nabízí samostatné WC s dvěma dveřmi a zase Dethlefs nabízel velmi vysoké matrace, zdály se být pohodlné.

Nicméně pouze v karavanu se počítalo se spaním pro malé/menší děti, což je škoda. Rodin cestující s dětmi je spousta, takže by se hodilo výrobcům o této potřebě říct?

Jak neustále opakuji, nepovažuji se za majitele obytky ani patentu na cestování s dětmi :-) . Pouze v kombinaci  dlouhodobého teoretického zájmu s nedávnou praktickou zkušeností koukám na obytky novým pohledem a píšu o něm tady, na našem blogu.

Snad myšlenka na závěr:
Zajímalo by mě, kolik lidí nakonec dorazilo a možnost prohlídnout si vystavené vozy využili. Příjemné počasí, příjemné místo, catering nachystán.... Doufám, že nás návštěvníků bylo nakonec dost, aby se podobné akce opakovaly. Snad návštěvnost splnila očekávání pořadatelů.

Navštívil jsem v Brně i podobnou akci u jiné firmy a také byla návštěvnost na můj vkus bídná. Tehdy jsem to přičetl zvolenému termínu - uprostřed týdne. V případě Finasa se jednalo o celovíkendovou akci, které navíc vyšlo počasí.

 Je otázkou, zda je to nezájmem lidí, či co se za tím skrývá....

Firmě Finaso děkuji za organizaci tohoto pro nás příjemného dopoledne.

Žádné komentáře:

Okomentovat